edifics més alts de Catalunya

Saps quins són els tres gratacels més alts de Catalunya?

 

Què és un gratacel?

Un gratacel o toca núvols (de l’anglès skyscraper) és un edifici de molts pisos o plantes. Generalment, l’alçada mínima és d’uns 100 metres, encara que molts professionals del sector consideren gratacel a partir de 12 plantes, 150 metres o més de 200 metres d’alçada.

Es construeixen per al màxim aprofitament econòmic del sòl. Per això, solen trobar-se múltiples gratacels agrupats en les zones comercials de grans ciutats, on el valor del sòl és elevat.

Aquestes agrupacions de gratacels solen dibuixar una línia d’horitzó característica de moltes ciutats.

Coneguem els gratacels de Catalunya

Els tres edificis més alts de Catalunya es troben a la ciutat de Barcelona.

  1.  L’ Hotel Arts de Barcelona, inaugurat en 1992, amb 154 metres i 44 plantes. Tal i com indica el seu nom, aquest gratacel català allotja un hotel de luxe. Va ser construït  en 4 anys, a finals del vuitanta i principis del noranta. És l’edifici més alt de Catalunya, i el dotzè d’Espanya.
  2. També inaugurada en 1992, La Torre Mapfre de Barcelona, amb 154 metres i 40 plantes, és el segon edifici més alt de Catalunya. Tant la torre Mapfre com l’Hotel Arts van ser inaugurats amb motiu de la celebració del jocs olímpics del 92. Podreu trobar els dos gratacels a prop del port olímpic, a Barcelona.
  3. Un dels edificis més representatius de Barcelona es la Torre Agbar amb 144,4 metres i 34 plantes. Construïda en 2004, s’ha convertit en un dels edifics més alts i emblemàtics de Barcelona. Tot es així, que hi han hagut diversos escaladors que han pujat fins a la seva cima, alguns sense cordatge ni protecció.
edifics més alts de Catalunya
técnico en trabajos verticales en barcelona

A l’esquerra, les torres de l‘Hotel Arts  i la torre Mapfre, al costat del port de Barcelona. A la dreta, un dels nostres treballadors a Barcelona, amb la torre Agbar al fons.

Ver otros Servicios